HOME ABOUT INSTAGRAM BLOPPIS

Hvorfor være imot pels?

Pels er et hot tema blant dagens bloggere når vi nå nærmer oss vinteren. Mange av dere har vel også sett de nye filmene av pelsfarmene i Norge. Men er det slik at alle pelsbrukere er for dyremisshandling bare fordi de velger å gå med pels?

Jeg personlig er imot dyremishandling. Store deler av pelsindustrien driver med grotesk og bestialsk behandling av dyr. Men; når dyret er dødt er det ingen grunn til at vi ikke skal gjøre oss nytte av hele dyret. Det er for eksempel veldig få som syns det gjør noe at de selger kuskinn på Bohus.

Dersom pels kunne blitt et produkt fritt for dyremishandling, syns jeg det bør legitimeres i større grad enn det er i dag. Så kan man jo spørre seg selv, er det etisk rett å holde dyr i fangenskap bare for pelsens skyld, når vi realistisk sett ikke trenger den for å overleve?

Jeg mener at om dyrene lever et fullverdig liv, så kan det bli godtatt at det fins en slik industri. For pels (akkurat som kjøtt), har blitt brukt i flere millioner år, og jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal kunne fortsette med det.  Jeg ser heller ikke for meg at det er noen realistiske endringer som kan gjøres og som fortsatt dekker ryggen til alle pelselskende motefolk.

Ikke ta helt av nå, men les heller nøye hva som står skrevet. Det er IKKE riktig at dyr skal ha det slik som på de pelsfarmene, men for å få tak i pels trenger vi virkelig ikke gjøre slikt. Jeg er IMOT PELSFARMENE, men ikke PELS i seg selv. Folk burde få lov til å gå i det de vil, men det er selvfølgelig ikke riktig at dyrene skal LIDE av den grunn.

 

34 kommentarer

Tonje Husvik

07.11.2010 kl.16:45

Er egentlig helt enig med deg! :-)

07.11.2010 kl.16:51

Så fin blogg du har! :)

Blir veldig glad om du besøker min <3
Enig med deg : )

Hege Marita

07.11.2010 kl.17:09

Er egentlig variert mening angående pels. Det er utrolig deilig og gå med, men selfølgelig vil jg ikke at dyrene skal lide bare fordi jeg skal få meg en ny jakke liksom, det blir for drøyt. Men har absolutt ingenting imot å gå med en pelsvest. Har det selv og de er ufattelig deilige å gå med. Så er imot dyremisshandling, men ser ikke noe imot å bruke det.

Julie

07.11.2010 kl.17:32

veldig bra skrevet :-) enig!

Iselin victoria

07.11.2010 kl.17:32

Ganske enig!

JHFRESH

07.11.2010 kl.17:55

blogg.no nå? :O

Celine Stene Syverud

07.11.2010 kl.17:56

JHFRESH: Ja, sluttet å blogge for mtv forrige uke :)

fashionabomination

07.11.2010 kl.18:06

Jeg er helt enig :)

akryl

07.11.2010 kl.18:06

Er helt eng med deg! Ta kuskinn for eksempel.

Jannike og Cecilies

07.11.2010 kl.18:07

veldig enig med deg :)

Helene Sofie

07.11.2010 kl.18:08

Enig med deg :-)

Benedicte

07.11.2010 kl.18:08

veldig bra skrevet! Helt enig faktisk :) men en ting, har du kjent på noen pels kåper? noen av de kjenner du helt at det har vært et levende dyr.. pelsen er helt forferdelig og ta på, sånn stivt.. jeg klarer bare ikke gå i det, og liker ikke ta på det heller, men det er sikkert ikke all sånn pels som er sånn. :P

Oda

07.11.2010 kl.18:17

Åå, det er koselig å høre :) Får håpe jeg kanskje har like flaks da!

Personlig så syns jeg pels er greit, så lenge det er fake.

Tone

07.11.2010 kl.18:26

Helt enig! Det er også miljøvennlig å bruke pels og skinn, og er som sagt naturlig for oss å bruke det, ettersom det er brukt i all tid. Er helt imot de dyrefarmene der dyrene bor i altfor små bur og blir så syke at de begynner å spise på hverandre osv osv. Men å spise kjøtt OG bruke pelsen i tillegg ser jeg ikke noe galt i.

Helenee

07.11.2010 kl.18:42

Er det virkelig rett at dyr skal bli avlet fram bare for pelsen?

Vi spiser ikke mink, rev eller ulv. Folk går ikke rundt i kuskinn som har blitt tatt av slik at mennesker skal ha noe å leve av.

Det er ikke rett, det er ikke det. Før i tiden brukte de pels fordi det ikke var noe annet, fordi det var det de måtte bruke for å holde varmen. Mennesker nå bruker pels fordi det ser bra ut, fordi det er lukseriøst. Vi trenger det egentlig ikke fordi nå har vi andre stoff vi kan bruke. Vi kan ha store bomullsjakker og vind tette jakker. Så er det virkelig rett? Hvorfor dreper vi dyr, når vi har så mange andre bedre valgmuligheter? Når vi har muligheter der ingen trenger å dø, bare for at andre skal se bra ut.

Og; hvorfor vere FOR pels, hvorfor vere FOR mord? Det er mord. Dyrene som det blir laget pels av brukes ikke til noe annet enn det.

Tine

07.11.2010 kl.18:46

Er imot forholdene dyrene på mange pelsfarmer lever under i dag, men aldri hatt noe imot pels egentlig, bare sterkt imot dyremishandling.

Giddy

07.11.2010 kl.18:52

Vi trenger ikke lengre pels for å holde varmen, så da ser jeg virkelig ingen god grunn til å bruke pels. Å avle dyr for pelsen deres, er sykt i mine ører. Kan du virkelig rettferdiggjøre at et liv er tatt fordi du skal få se fin ut i pelskåpen din? For det er faktisk sånn at vi ikke spiser ulv, mink eller rev.

Pels er rett og slett unødvendig, og jeg ser ikke hvordan det kan være verdt å ta et liv for noe som er... unødvendig.

Sv: Så ikke så mange "andre meninger" enn "enig med deg", og det er ikke noe holdbart argument for min del.

Celine Stene Syverud

07.11.2010 kl.18:54

Helenee:Du kan ikke kalle det MORD. Blir det samme som KJØTT! Hva er liksom forskjellen? Dyret blir drept i begge tilfeller, og død er en del av livet uansett om man er dyr eller menneske.

Og du vet de dreper ULV uansett om de har tenkt til å bruke pelsen eller ikke, pga at de mener det er en fare for samfunnet?? Er det ikke DA riktig og ta seg NYTTE av HELE dyret, istedenfor at det bare blir drept og slengt et eller annet sted? Jeg syns de skal REDUSERE antallet dyr som blir drept når det kommer til pelsindusti, men det VIL skje om pelsfarmene blir lagt ned, og da vil også pels gå OPP i pris, noe som gjør at FÆRRE folk kjøper, og FÆRRE dyr blir drept.

Derfor er jeg IMOT pelsfarmene, men fortsatt FOR pels.

Helenee

07.11.2010 kl.19:07

Dei bruka jo ikkje dyret! Dei dreg av pelsen så kasta dei resten.

OG har du egentlig hørt at ulver har gjort mennesker noe som helst? Selvfølgelig dreper de sauer når bønder er så bonde at de lar dem gå fritt i skogen. Forventa dei at ulven bare skal gå forbi fordi det e nokken som eig dei sauane? Nei, dei he også en familie dei må gi mat til.

Og dei bruka ikkje mink eller rev til nokke anna enn pelsen. Du kommer ikke med gode argument, desverre. Greit nok visst dyret allerede er dødt, men folk går ikkje rundt i skogen å leita etter døde dyr, desverre. Dei blir avla fram, så blir dei drept når pelsen e på det finaste. Dei drep ikkje dyra når dei e gamle å sjuk, men når dei e ung og pelsen e fin. Så ja, i mine øyne er det MORD. Derfor kaller jeg det MORD. Fordi det er slik det ER!

Vi drep kyr, gris og sauda for maten, det er greit fordi vi må leve, vi må ha i oss alle næringsstoffene for å kunne ha ett godt og sunt liv. Det er slik det er i denne verden, alle dyr, for vi er dyr, dreper for det vi trenger, for å leve. Men trenger folk pels for å leve? Treng dei virkelig det? Så ja, det er mord.

Winterwolf

07.11.2010 kl.19:38

Jeg er helt imot pels!

Synes synd på de stakkars dyra <3

kathrine <3

07.11.2010 kl.19:40

Jeg synes at mennesker burde få lov til å gå i pels. Men det er ikke akseptabelt at vi tilater slike gårder for å lage det, da burde i det minste dyrene få lov til å ha det bra før de dør.

Charlotte

07.11.2010 kl.19:44

hvorfor bruke ekte pels når det finnes fake? jeg er imot pels og skal gå i noah's fakkeltog mot pels i oslo på lørdag!

:)

Celine Stene Syverud

07.11.2010 kl.20:00

Helenee:jeg har ikke sagt jeg er for det som skjer med ulven! jeg sier bare at det skjer..! OG NEI! vi trenger faktisk IKKE kjøtt for å overleve! man kan få de samme næringsstoffene gjennom andre ting! Så med mindre du er vegetarianer, så har ikke DU noe å komme med i dette tilfelle. Du vet kanskje ikke hvordan griser og kyllinger har det? De lever oppå hverandre i sin egen avføring, er det noe bedre kanskje? Nei. Så uansett hvordan du vrir og vender på det, så blir det dumt.

Hvorfor er du egentlig imot det? Det har du ikke sagt. Hadde du sagt det samme om for eksempel ROTTER? Tviler egentlig litt der. og istad snakket du om DUN! Vet du hvordan gåsa blir behandlet for at DU skal ha en jævla dyne kanskje? De blir flådd levende de, OGSÅ slaktet.

Men som sagt, du spiser kjøtt, så egentlig kan du ikke si noe om denne saken. du er MED PÅ MORD. som du kaller det.

Celine Stene Syverud

07.11.2010 kl.20:05

kathrine: Du skjønner at dyrene som er på de pelsfarmene nå, aldri kan bli sluppet ut fordi da kommer de til å dø pga oppholde på pelsfarmen? Så hva mener du egentlig skal skje med de? Har de levd slik som de har da, til INGEN nytte? og det samme med pelskåper som allerede har blitt lagd, skal de bare BRENNES? jeg syns ikke det høres noe smartere ut. Da har dyrene lidd for INGENTING. Bedre at det fortsetter å være lovlig med pels, men at pelsfarmene blir lagt ned. Jeg skjønner virkelig ikke hvorfor folk har så mye imot pels jeg. Virkelig.

Helenee

07.11.2010 kl.20:21

Jeg var veggis. Skulle ønske jeg var det ennå. Jeg ble sjuk, jeg hadde det forferdelig. Raste ned i vekt, så opp igjen, så ned igjen. Jeg mistet mensen og mye annet, så ja. Jeg trenger ihvertfall kjøtt for å overleve.

Sara Jane

07.11.2010 kl.20:58

Jeg er imot pels.. Bra skrevet!

Aurora

08.11.2010 kl.00:01

Jeg er imot at man dreper dyr for pelsen, men viss man dreper dyret for mat men bruker pelsen også syns jeg det er greit. Det er også viktig at dyrene lever et bra liv!

Marie

08.11.2010 kl.12:34

Vi dreper kuer. Men det er etter at kuen har levd ett mer eller mindre fritt liv og har blitt brukt som melkeku. Ingen kuer blir satt sammen i bur hele livet, de lever et fint liv. Når vi dreper kua, er den enten gammel eller syk. Når kua er død bruker vi kjøttet til mat, skinnet/pelsen til andre ting. F.eks. sofaer, sko, jakker osv., men en mink eller rev derimot. Den blir født, puttet i bur sammen med 20 andre minker eller rever. I burene er det så dårlig plass at de ligger oppå hverandre og ofte får de ikke nok mat så de begynner og spise HVERANDRE! Når minkene/revene dør bruker vi ikke kjøttet, vi bruker bare pelsen. Så den eneste grunnen til at disse dyrene blir født er at de skal leve et grusomt liv, for så å bli en eller annen sin dyre, fine mink eller revekåpe. Synes du det er rettferdig ?

Celine Stene Syverud

08.11.2010 kl.15:01

Marie: Okey, du er tydeligvis en av dem som IKKE har lest hva som har blitt skrevet i dette innlegget. Enten er du for dum til å skjønne hva jeg mener, eller så vil du ikke skjønne. Derfor gidder jeg ikke svare på den kommentaren, ettersom du snakker uten å lese hva jeg mener om saken. LES, SÅ KOMMENTER. Eller drit i det :)

sigridsh

10.11.2010 kl.15:16

Man lager jo mat av dyr! Vi spiser da kjøtt, gjør vi ikke ?

Johanne;

11.11.2010 kl.21:26

Heeelt enig. Jeg har brukt halve livet mitt på å jobbe med dyr, og synes det er flott hvis folk vil gjøre noe drastisk med dyrevernslovgivningen. Men skal man være mot pels, så får man ta et fullstendig standpunkt, ikke bare et behagelig et. Og ikke bare engasjere seg når det plutselig kommer på moten.

Elena

19.06.2011 kl.19:18

hahah, sorry ass, men nei. kunne ikke vært med uenig. pels er pels, dødt er dødt, går man i pels, kan man ikke kalle det riktig, det blir bare helt feil.

Celine Stene Syverud

19.06.2011 kl.19:19

Elena: "det blir bare feil", *stikker meg selv i munnen*

Skriv en ny kommentar

hits