HOME ABOUT INSTAGRAM BLOPPIS

Sparken?

Jeg er blakk og skulle gjerne ha jobbet, men vet dere hva? Sjefen lar meg ALDRI få et eneste skift. Siden mars har jeg jobbet EN gang. Hvordan i h** tror han at jeg skal overleve på 500kr måneden? Nei, vet du hva. Det er faktisk mindre! Jeg har ikke brutt noen regler, ikke har jeg gjort noe jeg ikke skulle ha gjort, og jeg gjør alltid det jeg får beskjed om. Så hvorfor får jeg aldri jobbe da? 

Siden jeg fikk min første jobb som 14åring har jeg blitt utnyttet i jobbsammenheng. Vi unge blir utnyttet stadig vekk i arbeidslivet, men det er få som tørr å si ifra fordi de er redd de skal få sparken. Derfor har jeg noen tips til dere, om  hvordan dere kan bli behandlet rettferdig og med respekt av arbeidsgiveren.

For det første: Dere MÅ ha en arbeidkontrakt. For uten den har du ingen rettigheter, og kan dermed ikke gå til arbeidstilsynet om det skulle være noe. 

For det andre: Sjekk opp hvilke rettigheter du har der du jobber. Lønning, feriepenger, overtid og helligdager etc. Dere kan gå inn her eller her

For det tredje: Ha oversikt! Skriv opp hvor mange timer du har jobbet, hvor mye du skal ha betalt, overtid, røde dager osv. Hvis du da får for lite kan du snakke med sjefendin så du får riktig betalt. Det kan fort skje en liten feil, men så lenge du har oversikt vet du alltid hvor mye du egentlig skulle hatt!

Jeg håper virkelig dere står opp for dere selv og ikke lar noen utnytte dere. Det er så utrolig urettferdig at vi som unge skal bli tatt så useriøst av arbeidsgivere i arbeidlivet. Lykke til!

2 kommentarer

Maria Hegg

29.09.2011 kl.15:15

Ikke verdens smarteste trekk å disse sjefen på bloggen da?

Celine Stene Syverud

29.09.2011 kl.20:00

Maria Hegg: Det har jeg vel ikke gjort heller? Jeg sier bare meningen min, og jeg skal si opp fordi jeg synes jeg blir urettferdig behandlet. Så da har det vel ikke så mye å si? Jeg har dessuten ikke nevnt alt, og jeg skal love deg jeg har blitt utsatt for verre ting på jobben enn det som blir skrevet her :)

Skriv en ny kommentar

hits