HOME ABOUT INSTAGRAM BLOPPIS

TODAY : FUR

Dagens: Jakke, vintage fra Roskildefestival // lue, Filippa K. // sko, Notabene // votter, Ugg's

Elsker pelsjakken min fra Roskilde. Jeg aner ikke om den er ekte eller fake, fordi jeg trodde den var ekte da jeg kjøpte den, så da var det jo ikke noe spørsmål. Men etter å ha tatt en nærmere titt, har jeg blitt veldig usikker.

Uansett så har ikke dette så veldig stor betydning, fordi jeg ikke bryr meg om den er ekte eller ikke. For jeg er ikke imot pels. Jeg er imot dyremishandling. Akkurat DET skulle det vært en lov mot i Norge. Ikke en lov mot pels. Det gir jo ingen mening! 

4 kommentarer

Smartass! Det er en ganske stor sammenheng mellom dyre,mishandling og pelsnæring.

Diana Solheim

03.02.2012 kl.00:01

For at pelsen skal være fin- slik den er på de tingene vi kjøper, er det dyr som må lide for det. Det kalles vel mishandling. Når dyret er dødt er ikke pelsen like fin, og ved å ikke kutte i dyret bevarer de mer av pelsen. Derfor blir mange katter kvelt til døde, og hunder blir kuttet av ballene på..så de bløri hel. Hvis ikke det er grovt så vet ikke jeg..Jeg forstår tankegangen din, men syns bare at slutningen du tar ble litt feil:) Og det er bra du er i mot mishandling av dyr også. Fake or not fake..drit fint outfit og LV veske!

Celine Stene Syverud

03.02.2012 kl.13:50

Diana Solheim: Ja, men her i Norge er det ikke så vanlig med katt- og hundepels da. Det er mer i Kina og Østen de gjør det. Fortsatt, jeg er helt enig, det er for sykt at de skal måtte mishandle dyr for å få pelsen deres. Men greia er at de ikke TRENGER å mishandle dyrene. Derfor mener jeg det er viktig å kjempe MOT dyremishandling. Ikke PELS, fordi pels ikke nødvendigvis trenger å ha noe med dyremishandling å gjøre.

Det jeg derimot blir irritert over er folk som trakaserer folk som bruker pels, fordi det ikke er sånn at det kun er pelsbrukerne som "støtter" denne industrien. Men også folk som kjøper kjøtt og kylling i butikken flere ganger i uken! Derfor er det viktig å ha et annet fokus! Nemlig å forby dyremishandling og legge ned ALL industri som driver med dette.

Ellers må vi alle bare bli vegeterianere og kutte ut all form for skinn, pels og dun m.m.

Og det er jo umulig, ikke sant?
Sv. Nå må du slappe av litt her. Jeg har fortsatt ikke sagt noe stygt om de som går med pels, jeg sa FORTSATT bare at det er dyremishandling i pelsindustrien i likhet med matindustrien. Det var du som trakk inn i mat i det hele, og jeg er enig i at dyremishandling er feil, men det er ikke så mye man kan gjøre med det. Jeg har heller aldri sagt at man skal spise mink, men at jeg faktisk synes det er bedre å bruke hele dyret, altså ikke drepe dyr KUN for pelsen og kaste det som blir til overs, eller fore det til griser eller hva de nå gjør med skrotten. At jeg er barnslig? Fordi jeg skriver om akkurat det som passer meg da eller istedet for mote-fjas? Og til info var jeg innom bloggen til denne fjortisen og fant ikke så mye vettug å kommentere på, derfor kommentaren, IKKE fordi hun var 14. Når vi snakker om barnslig så kan jeg jo si takk for "voksen" kommentar.

Skriv en ny kommentar

hits