HOME ABOUT INSTAGRAM BLOPPIS

BARBIEDOP

«Let's face it, om man virkelig vil bli brun, så gir man faen i om man får pigmentflekker»

Og dette sluker norske jenter og gutter når de leser norske toppbloggere? Jeg blir lei meg.

Om man virkelig vil bli brun, kan man ikke heller ta litt sol i ny og ne? Det er i hvert fall ikke i nærheten av så skadelig som barbiedopet! Problemet med barbiedopet er ikke pigmentflekkene som aldri blir borte, at du etter hvert blir helt grønn i huden og får is-blå øyne. Det er langtidsvirkningen som man ikke vet noe om. En bekjent av samboeren min havnet i koma. Årsaken er ukjent fordi barbiedopet ikke har blitt nok forsket på. Altså vet man ikke bivirkningene av å bruke det. Han som ligger i koma hadde akkurat fått et barn og kjæresten venter fortsatt på at han skal våkne opp. Men saken er at han har blitt grønnsak. Han gikk ikke på noen andre stoffer enn barbiedopet og hadde en helt vanlig livsstil og god ellers god helse. En dag på jobben får han hjerneblødning etter å ha brukt barbiedopet. Tilfeldig? Jeg tror desverre ikke det.

 

Jeg håper virkelig alle som leser blogger er kritiske til det bloggerne skriver. Man må huske at de som sitter å skriver ikke er eksperter eller forskere, men gutter og jenter mellom 10 og 20 år som har null livserfaring. Det er ikke akkurat de du spør om råd når det er noe alvorlig eller du trenger råd om viktigere ting enn klær og sminke. Hvis dere vil bli brune, sol dere! Hvis dere vil bli tynne, tren! Alle vet hva som må til for å oppnå det resultatet man ønsker, og det er bare late går omveien og dytter i seg dritt de ikke vet hva er.  

Hvis dere har lyst til å få ORDENTLIG informasjon om barbiedopet, søk på nettet og les(og da snakker jeg ikke om bloggere)! Flere steder står det skrevet om folk som har blitt innlagt og om livstruende infeksjoner forårsaket av barbiedopet. Hvis dere fortsatt (etter å ha lest litt om dette stoffet), enda ikke har skjønt at dette ikke er et stoff man burde sprøyte i seg, SØK HJELP(!).

Btw: Hvor ble det av sensuren fra bloggplatformen sin side? Et flertall av leserne hos bloggere er jo tross alt mindreårige, og sensur av innlegg av denne typen bør finne sted.

24 kommentarer

liram

10.04.2012 kl.22:15

Nei, uff! Dette barbiedopet høres ikke bra ut... Og toppbloggerne kan lett få unge mennesker til å tro at dette er bra, og at det ikke er så farlig med bivirkningene...

Linn - Hund, foto og hverdag

10.04.2012 kl.22:20

Lets face it - er du så desperat etter å bli brun så du driter i om det er helsefarlig og du får (stygge)flekker så trenger du hjelp...

Jeg liker vanligvis denne bloggeren, men når det kommer til dette og hennes syke forhold til å være brun trenger hund virkelig hjelp...

Anette Røsand

10.04.2012 kl.22:33

Å ta så mye solarium som mange av disse toppbloggerene tar er jo heller ikke bra..ikke i det hele tatt, dem aller fleste av dem ser ikke ut,er ikke naturlig å være så brun,i tillegg har dem trynet full i brunkrem :P

kine emelie

10.04.2012 kl.22:34

Er så enig! Skjønner ikke hva som går av folk... Dessverre blir jo dette pisspreiket, som du sier, slukt av bloggleserne. Det er for ille! Dessuten er overdreven brunfarge noe av det styggeste jeg ser.

Anne

10.04.2012 kl.22:34

Amen!

maia - nordlandspia

10.04.2012 kl.22:35

så sinnsykt bra skrevet

andreadrivenes

10.04.2012 kl.22:36

bra skrevet :)

Koselig med kommentar tilbake! :)

Ha en fin kveld♥

itsmygoal

10.04.2012 kl.22:45

Toppbloggerne har så utrolig forvrengt selvbilde! At de i det hele tatt er forbilde for små unge jenter på 10-14 år, forstår jeg nesten ikke. Nå mener jeg ikke å dra alle under en kam! Men ja, er helt enig i det du skriver :)

Kamilla Risanger

10.04.2012 kl.22:50

Herlighet, vondt å lese. Jeg forstår ikke at noen kan bli så sykelig opptatt av noe så overfladisk som brunfarge at de velger å ta såpass store risikoer.

Celine

10.04.2012 kl.22:51

Endelig en som har vett. Jeg er fast leser av bloggen hennes, men akkurat dette er noe man må ta tak i. Det virker som om hele vår verden kretser rundt personer som prøver å være brunere og penere enn det de egentlig er. Alt virker bare fake, og hvis flere personer skal begynne på dette barbiedopet, kommer vår verden bare til å få et helt forvrengt forbilde av hvordan mennesker burde være. Helt forferdelig at noen gjør sånne ting med seg selv bare for å bevise at man" er noen " ..

Maren Elisabeth

10.04.2012 kl.22:55

Er helt enig i alt du sier om barbiedop, men jeg støtter IKKE sensur. Yttringsfrihet er viktig.

Nina

10.04.2012 kl.22:59

Barbiedop er farlig.. Solarium er heller ikke bra å ta ofte. Men BetaKaroten er ikke noe farlig med.. Det har jeg brukt, å ingenting negativt som jeg har opplevd :)

Marte Hoel Næss

10.04.2012 kl.23:03

er helt enig med deg!

maria

10.04.2012 kl.23:24

Veldig bra innlegg !!

Barbidop er meget farlig og ingen vet langtidsvirkningene. Att denne toppbloggeren reklamerer for ett ulovlig og farlig stoff synes jeg er hinsides all fornuft ... Hun har lesere helt nede i 11 ôrs alder, og siden hun mener att barn er môlgruppen for bloggen' hennes sô blir det idiotisk og reklamere for ett farlig og ulovlig lege midell. Hôper hun kan leve med konsekvensene av att hun indirekte kan medvirke til barns dødsfall ( i v?rste fal kan det v?re konsekvens ) !!

Jeg synes bare det er tragisk att en voksen jente gôr ut til en ung og sôrbar môlgruppe og promoterer ulovligheter , undres over hvorfor ikke det kommer opp vasels plakat pô bloggen hennes , den er virkelig IKKE egnet for barn.

Hadde hun v?rt smart hadde hun fjernet disse innleggene sine. Synes ogsô det er merkverdig att hun ikke skjønner att voksne setter spørsmôl ved dette, hun er tross alt 18 ôr selv om jeg absoutt ikke synes det virker slik , De fleste evner jo tenke frem i tid og konsekvenser nôr dem er 18. Hun mô jo gjerne ødelegge seg selv, hun bryr seg jo ikke :( Og har jo tydelighvis foreldrenes velsignelse, MEN hun trenger ikke dra med seg andre i dragsuget.

Om man har ett problem " rus" etc sô er det ikke normalt og prøve fô andre inn i de problemene .... Toppbloggeren vet jo selv att dette er skadelig, hun bare driter i bivirkningene .. Greit nok men ikke fô barn til og bruke det !! Kjenner jeg blir utrolig provosert over det hele, over hvor kortenkt det gôr an og bli !!

Og att bloggeren er ett godt forbilde, absolutt ikke, hun er ett kjempe dôrlig forbilde for de unge, ett farlig ett !! Hôper man pô sikt kan fô sunnere og bedre forbilder.

kristinerosok

10.04.2012 kl.23:35

Kjempe flott innlegg! :) Huska når ditte tema va "hett" i ulike magasin for noen år siden. Da hadde ei jente lagt på sykehus i 3 mnd pga barbidopet og kroppen va så ødelagt at ho blei uføre trygda etterpå. Å folk må ikke glemme at ditte stoffet har vært i USA i over 30 år men e fortsatt ulovlig der - bør ikke d da ringe ei bjelle?

Celine

10.04.2012 kl.23:53

Maren: er helt enig i at ytringsfrihet er viktig, men "vær varsom plakaten" burde jo faktisk gjelde for bloggere på lik linje med media. Man har faktisk et ansvar når man har et dusin antall lesere hver dag som er i alderen fra 8 til 18. Jeg skjønner heller ikke hvordan toppbloggerne på 14år har lov til å poste bilder av seg selv med alkohol og skrive at de er fulle. De gjør jo faktisk noe som er ulovlig, og trenger derfor ikke å bli delt med lesere på samme alder som ser opp til disse personene.

Karoline

11.04.2012 kl.00:07

Bra skrevet :-)

Line

11.04.2012 kl.18:59

Veldig enig i det du sier, det er idiotisk av bloggerne som selv vet at de har unge(og noe uvitene) lesere. Men det er bra og se at folk over her og deg da selvfølgelig, har litt vett i hode :)

Celine Stene Syverud

11.04.2012 kl.19:37

Line: Haha. Tenkte akkurat det samme selv når jeg leste kommentarene til folk. Godt det er noen med litt vett!

Thyra Andresen

11.04.2012 kl.20:23

Greit nok at du ikke liker melanotan, å har selv lest om personer som har havnet i koma, sykehus for skader og lignende.. men legene har aldri skrevet at det var pga akkurat barbiedopet (men at det KAN være en av grunnene). Det kan være mye som spiller inn der, å det kan skje alle sammen.

Har selv gått på melanotan, å jeg er ble kjempe fornøyd. Men håper alle vet at man ikke bør bestille hvor som helst, for mesteparten selger faktisk dårlige varer. Synes alle og en hver bør få velge selv om de er villige til å gå så langt eller ikke, uten at folk reagerer så mye.

Celine Stene Syverud

11.04.2012 kl.20:50

Thyra Andresen: Hva folk gjør, bryr jeg meg ikke om. Men når en toppblogger skriver positivt om et stoff som er både ulovlig og ikke minst farlig, bryr jeg meg!
Dette er ikke noe jeg har lest, men som har skjedd med en venn av samboeren/kjæresten min. Dessuten er ikke melanotan forsket på i det hele tatt, så egentlig vet du ingenting om hva det stoffet gjør med folk! Det er det ingen som vet. Det jeg vet er at man blir kjempe stygg av å bruke det og at folk har blitt innlagt pga stoffet i flere måneder og blitt uføretrygdet etter å ha brukt barbiedop. Bruk hodet sier jeg bare.

prinsesseyasmin

12.04.2012 kl.18:12

hahha ble så låk når jeg leste det på bloggen til sophie.. det er virkelig TRIST .. og noe som er mer trist er at 10-15 åringer ser på hun som et forbilde.

22.04.2012 kl.19:30

like ille er det at hun legger ut bilder av sprøyter osv på bloggen, instagram osv. akkurat som det er normalt ..

Celine Stene Syverud

22.04.2012 kl.22:31

Anonym: Leser ikke bloggen hennes, så det har jeg ikke fått med meg! Men ja, det er det!

Skriv en ny kommentar

hits